Goedkope zorgverzekeringen

Een zorgverzekering afsluiten doe je over het algemeen niet zomaar eventjes. Je wil van tevoren natuurlijk wel iets meer weten over onder andere de betreffende aanbieder en hoe deze met haar klanten/leden omgaat. Een tweede belangrijke aspect van een zorgverzekering is uiteraard de maandelijks te betalen premie. Zeker niet onbelangrijk en al helemaal niet als je weet dat de laatste jaren deze premie alleen maar gestegen is. Er wordt, zeker de laatste maanden van het jaar, veel reclame gemaakt voor goedkope zorgverzekeringen. Het einde van het jaar is namelijk het moment om over te stappen, omdat dit slechts één keer per jaar kan en je jouw huidige zorgverzekering tot 31 december van het lopende jaar op kunt zeggen. Oh ja, zorg er wel voor, als je dit doet, dat je voor 1 februari van het opvolgende jaar een nieuwe zorgverzekering hebt afgesloten. Je zit immers vast niet op een boete te wachten omdat je onverzekerd bent.

savings on Low cost health insurance

Als je alle aanbiedingen op een rijtje gaat zetten, wat is dan belangrijk om in de gaten te houden? Of moet je het allemaal niet zo zwaar opnemen, want premie is toch premie? Zwaar aan tillen is misschien een groot woord, maar even verder kijken dan je neus lang is, dat is toch wel aan te raden. Hier volgen een aantal belangrijke zaken om op te letten.

De hoogte van het eigen risico:

De basis zorgverzekering kent een verplicht eigen risico. Dit verplichte eigen risico wordt jaarlijks door de overheid bepaalt. Naast dit verplichte eigen risico kun je kiezen voor een extra vrijwillig eigen risico, tot een maximum van €500 bovenop het verplichte eigen risico. Hoe hoger jouw vrijwillige eigen risico, hoe lager de maandelijks te betalen premie voor jouw basisverzekering. Kijk dus goed uit waar de verschillende zorgverzekeraars vanuit gaan in hun reclamecampagnes met betrekking tot de goedkoopste zorgverzekering!

Korting bij jaarbetaling:

Betaal je per jaar, dan bieden de meeste zorgverzekeraars je een korting op de premie aan. De hoogte van de korting varieert en bedraagt over het algemeen één tot drie procent. Goed om rekening mee te houden in een vergelijk. Hou er wel rekening mee dat je bij betaling per jaar een fors bedrag ineens op tafel moet kunnen leggen.

Hoeveel keus wil je hebben?

Met betrekking tot zorgverzekeringen kun je uit een aantal verschillende soorten polissen kiezen. Belangrijk om te weten, want alleen op deze manier kun je “appels met appels” vergelijken. Zo is er de naturapolis, waarbij de zorgverzekeraar bepaalt waar en door wie je wordt behandelt. Dit heeft alles met contracten tussen de zorgverzekeraar en de zorgverlener te maken. Wanneer je iemand bent die juist alles zelf wil bepalen in het geval van behandeling door een zorgverlener, dan kies je voor de zogenaamde restitutiepolis. Volledige keuzevrijheid is hierbij het toverwoord. Je kunt ook gaan voor het beste van deze twee en dan kom je uit bij de combinatiepolis. Het zal je niet verbazen dat de naturapolis de goedkoopste polis is en de restitutiepolis de duurste.

Aanvullend verzekeren, wel of niet doen?

De premie van de basisverzekering mag dan bij sommige zorgverzekeraars scherp genoemd worden, dit wil niet zeggen dat je aan alleen deze basisverzekering voldoende hebt. Veel mensen sluiten een zogeheten aanvullende zorgverzekering af. Wanneer jij dit ook noodzakelijk vindt, vergelijk dan goed de inhoud van de verschillende aanvullende verzekeringen en verzeker alleen datgene dat er voor jou toe doet. Scheelt je een hoop geld!

Afsluitend kunnen we concluderen dat het lastig is om aan te geven wat nu een goedkope zorgverzekering is en wat juist niet. Alles heeft wat dit betreft namelijk te maken met jouw persoonlijke situatie en naar wat voor jouw belangrijk is.